Pijn in mijn hart

feb 9, 2021 | On my mind

Ik ben misselijk, pijn in mijn hart, pijn in mijn ziel, ik kan wel janken. Gevoel van onmacht en onrecht voert de boventoon. Alles in mij schreeuwt: “ Dit kan toch niet waar zijn?” “Ik moet iets doen!” Maar wat. Ik weet het niet, ik weet alleen dat dit niet klopt.

Pijn in mijn hart

Aparte klassen

Wat is de volgende stap? Worden onze kinderen in aparte klassen gezet als ze geen vaccinatie- of negatief test bewijs kunnen overleggen? Mogen ze niet meer op feestjes komen? Mogen ze niet meer bij vriendjes en vriendinnetjes spelen. Worden ze erop aangekeken als hun ouders beslissen dat ze niet mee gaan in deze verregaande maatregelen.

Als een sluipmoordenaar

En voor ons volwassenen. Krijgen we een aparte ruimte in een restaurant, de bioscoop? Aparte tijden om boodschappen te doen? Worden we verklikt als we ziek zijn en het niet gelijk melden? Of als we bij elkaar op visite zijn met meer dan 1? Waar stopt dit? Iedere keer kleine stapjes. Iedere keer met steeds verder gaande maatregelen worden onze vrijheden ingeperkt. Je hebt het bijna niet door. Keuzes tussen twee of meerdere kwaden die als een sluipmoordenaar in onze samenleving zijn binnen gedrongen.

Als je maar niet ziek bent

Ik maak me zorgen. Ik maak me zorgen om onze kinderen die leven in een wereld van angst. Die niet meer vrij kunnen bewegen, die zich zorgen maken wanneer ze een loopneus hebben, wanneer ze een keer niezen, wanneer ze hoesten of waterig uit hun ogen kijken. Die niemand meer durven te knuffelen. Die alleen maar de vraag krijgen: “Ben je niet ziek? Anders mag je niet komen.” Willen we dit onze kinderen en onszelf aan doen. Kinderen en volwassenen die vervreemden van elkaar. Ruzies die in gezinnen ontstaan door verschil van inzicht.

Op de rand van de afgrond

Ik maak me zorgen om al die ondernemers, bedrijven, gezinnen die op de rand van de afgrond staan of er al overheen gekukeld zijn. Nou ja niet gekukeld, eraf gegooid zijn. Ik maak me zorgen hoe we dit weer recht gaan breien. Mentaal, geestelijk, sociaal, economisch.

Slechte B-film

Ik probeer positief te blijven en het voor mezelf en ons gezin te relativeren en de cijfers in perspectief te plaatsen. Maar ik kan het niet alleen. Het voelt als roepen in de woestijn.Ik hoop zo dat ik morgen wakker word en dat het een slechte B-film is geweest.

You can’t go back and change the beginning, But you can start where you are and change the ending.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *