Mijn huid brand weg!

mei 4, 2020 | Troepvrij

Castorolie, ook wel wonderolie genoemd. Een weldaad voor huid, haar en wimpers. Wil je weten wat er nog meer in mijn reiniger / remover zit lees dan verder.

Mijn huid brand weg!

Ik gebruik niet zoveel make up. Er kunnen zo weken voorbij gaan waar ik met een blote billen gezichtje naar buiten ga.
En dat wissel ik af met weer een paar dagen met make up en weer zonder enz. Ik reinig mijn ogen met een make up remover voor waterproof make up en dat werkt altijd perfect! Geen vast merk, gewoon het huismerk van de winkel waar ik op dat moment ben wanneer ik er aan denk dat ik het mee moet nemen.

Nu we in lockdown zitten en ik amper de deur uitga doe ik helemaal niet zoveel moeite om me op te maken. Niet dat ik het niet wil, maar ik vergeet het gewoon. Ik sta op, douche, en daarna ben ik zo in beslag genomen door mijn 3 kinderen die aandacht willen dat ik mezelf vergeet.. Nu ik dit zo schrijf denk ik: ” hmm dat is eigenlijk ook niet goed” 🙂

Anyway, niet veel make up dus. Sinds twee en een halve week zit ik aan de troepvrije deo en gezichtscreme. En laat ik mijn home made shampoo niet vergeten Oh wat ben ik daar blij mee!!
Iedere ochtend lekker druk dus geen tijd voor de make up. Dus ook geen gebruik gemaakt van mijn make up remover. Tot van de week. Ik had me voor de verandering weer eens opgemaakt.

au, dit is niet fijn!

Toen ik de dag erna ’s ochtends mijn make up wilde verwijderen, ja nog zo’n slechte gewoonte , brande mijn huid gewoon weg.
Het verwijderen met remover uit de winkel was geen succes! Beetje jammer en pijnlijk…

Of misschien toch niet zo jammer, ik wil troepvrij, beter moment is er niet om ook de reiniger aan te pakken. Dus weer een stapje verder met mijn ontdekkingsreis in de wereld zonder troep.

Nu maak ik wel eens mijn ogen schoon met amandelolie, werkt perfect, maar het nadeel is dat ik de hele dag met traanogen zit omdat de huid bij mijn ogen zo vet blijft. En aangezien ik nog al eens vergeet voor het naar bed gaan mijn make up te verwijderen doe ik dat ’s ochtends en als ik daarna weer make up op wil doen… je snapt, dat werkt niet. Geen succes dus.

Vooralsnog een succes

Na wat gezocht te hebben op internet, en de recepten te vergelijken met de inhoud van mijn kastjes heb ik mijn eigen receptje samengesteld.

En wat ben ik er blij mee!!! Zeker voor een eerste keer. Als deze op is ga ik weer verder experimenteren. Gelukkig is hij ook goed om mijn gezicht te reinigen want ls ik hem alleen kan gebruiken om de make up te verwijderen dan ben ik wel een paar maanden verder voordat ik verder kan met experimenteren. 🙂

Ingrediënten

Ook nieuwsgierig naar wat ik heb gebruikt?
Precieze hoeveelheden heb ik niet. Ik heb het op gevoel gedaan.

  • amandelolie
  • castorolie (schijnt geweldig voor je wimpers, huid en haar te zijn!)
  • kamille etherische olie
  • helichrysum etherische olie
  • en water (ik heb gedestilleerd water gebruikt, maar kraanwater mag vast ook)
  • vitamine e
  • citroenzuur

extra info

Zoals ik al eerder aangaf heb ik de hoeveelheden op gevoel gedaan.
Amandelolie is het grootste deel, ongeveer een derde van die hoeveelheid aan castorolie.

Met etherische oliën moet je voorzichtig zijn.
De 2 die ik heb gebruikt zijn bij mij al verdund door amandelolie, dus heb er iets meer bij gedaan dan dat ik normaal bij pure olie zou doen.
Helichrysum is huidherstellend/-regenererend, wat mij betreft dus perfect in een huidreiniger.
Kamille werkt ontspannend, dat kan ik in deze tijd wel gebruiken 😉

Water naar wat je fijn vindt. Door het water is de reiniger niet zo vet waardoor je er niet de hele dag last van hebt mocht je je gezicht en ogen er ’s ochtends mee reinigen.

Veel plezier met zelf experimenteren!
Heb je zelf nog goede tips? Let me know

liefs Nina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *