De “ik was mijn haar minder”- challenge

apr 24, 2020 | Troepvrij

Zo lang thuis zitten heeft ook zo zijn voordelen. Ik kom aan dingen toe waar ik normaal de tijd niet voor neem. Ik kan toch nergens heen.

De “ik was mijn haar minder”- challenge

Zo lang thuis zitten heeft ook zo zijn voordelen. Ik kom aan dingen toe waar ik normaal de tijd niet voor neem. Ik kan toch nergens heen.
Zo is een van mijn voornemens, al jaren, minder vaak mijn haar wassen. Ik doe dit al zo lang als ik me kan herinneren iedere dag. Ja ik weet dat het niet goed is. Maar met vet haar de straat op is voor mij ook geen optie. Ik heb dan het idee dat iedereen mij aan kijkt en denkt: “ Zo moet je dat haar zien!!” Wat natuurlijk niet is, maar toch.

Nu ik toch de straat niet op kan heb ik een week of 3 a 4 (time flies) geleden besloten dat NU het moment is om te gaan minderen met wassen. Dus, zo gezegd zo gedaan. Een keer in de week moet genoeg zijn. De eerste week was toch wel het ergst. Jeukende hoofdhuid, mega vette haren😩 Ik wilde het bijna op geven, nog even volhouden. Ik ga toch nergens heen.  Maar vorige week kwam ik tot de conclusie dat op dag 2 mijn haar toch echt minder vet was dan normaal op dag 2.. Yes resultaat. Maar ik wil meer. Ik wil niet maar 2 dagen geen vet haar. En ik wil snel resultaat. Na onderzoek (wat ik ook eigenlijk wel wist) blijkt dat shampoos toch niet echt goed voor je zijn. Ik wil geen troep meer in mijn haar. Dus zelfgemaakt shampoo is de volgende stap.  Na wat surfen op het internet heb ik mijn eigen receptje gemaakt.

Een deel van de ingrediënten had ik al in huis dus dat was makkelijk. HomeMade shampoo was een feit. Gisteren voor het eerst geprobeerd. Ik miste het heerlijk soppen van de shampoo waardoor je het idee krijgt dat het schoon wordt. Ik dacht bij mezelf, oh ik pak de gewone shampoo wel. Maar ik heb volgehouden..

Het rook heerlijk naar Vanille en Cederhout. Dat is het voordeel van zelf shampoo maken je kan zelf bepalen waar het naar ruikt😁 Na het drogen was mijn haar heerlijk zacht en schoon en niet vet meer… heerlijk! Nu op dag 3 is mijn haar nog net zo schoon als normaal op dag 1. Goed begin al zeg ik het zelf. We wachten morgen weer rustig af.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mijn huid brand weg! - Zentistic by Nina make up remover, troepvrij - […] ook wel. Sinds twee en een halve week zit ik aan de troepvrije deo en gezichtscreme. En laat ik…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *